Hostinger vs 1 in 1 IONOS – Katera je boljša vrednost za denar v letu 2020?

Dobro, hitro, poceni. V poslovnem svetu pravijo, da lahko izberete samo dva. In v tej bitki pri Hostingerju proti 1&1 IONOS, samo eden od teh gostiteljev spletnega mesta vam omogoča izbiro dveh.


Drugi vam omogoča, da imate vse tri. Ja, res!

Hostinger je na vrhu našega seznama najboljše storitve spletnega gostovanja, zahvaljujoč nizkim stroškom, odličnim zmogljivostim in vključenim varnostnim funkcijam. Torej seveda Gostovanje je moja izbira v tem boju med dvema gostiteljema. Preberite si, če želite videti, zakaj 1&1 IONOS ne more nadaljevati.

V tem strokovnem pregledu sem dal 1&1 IONOS proti Hostingerju v petih krogih, gledano:

1Zmogljivost in zanesljivost2Cena33 Varnost4Osebnosti5 Podpora {"@kontekst":"http: \ / \ / schema.org","@tip":"Seznam seznamov","itemListElement": [{"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 1,"ime":"Zmogljivost in zanesljivost","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / hostinger-vs-1-in-1-ionos \ / # zmogljivost in zanesljivost"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 2,"ime":"Cenitev","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / hostinger-vs-1-in-1-ionos \ / # Cene"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 3,"ime":"Varnost","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / hostinger-vs-1-in-1-ionos \ / # Varnost"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 4,"ime":"Lastnosti","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / hostinger-vs-1-in-1-ionos \ / # Funkcije"}, {"@tip":"SiteNavigationElement","položaj": 5,"ime":"Podpora","URL":"https: \ / \ / www.websiteplanet.com \ / blog \ / hostinger-vs-1-in-1-ionos \ / # podpora"}]}

Zmogljivost in zanesljivost

1&1 IONOS-ov čas mirovanja je Double Hostinger

Hostinger na svojih strežnikih uporablja pogone SSD – ki takoj poveča hitrost. Ima tudi upravljalnik predpomnilnika, ki izboljša hitrost nalaganja strani pri ravnanju s statično vsebino in popolno podporo za Cloudflare CDN (omrežje za pošiljanje vsebine). CDN izboljšuje hitrost nalaganja strani s shranjevanjem kopije svojega spletnega mesta na strežnikih po vsem svetu. Ko nekdo obišče vaše spletno mesto, se strani vašega spletnega mesta naložijo s pomočjo najbližjega strežnika.

1&1 IONOS uporablja tudi pogone SDD, vendar ni vgrajenega upravitelja predpomnilnika, CDN je na voljo samo v (najdražjem) načrtu strokovnjakov.

1&1 IONOS ima različne stopnje uspešnosti, ki vplivajo na hitrost vašega spletnega mesta, odvisno od vašega načrta gostovanja, vendar to sploh ni možnost z 1&1 IONOS-ov osnovni načrt. Poslovni načrt se začne na ravni 1 zmogljivosti, do 2,5 GB RAM-a, medtem ko raven uspešnosti 3-letnega načrta omogoča do 9 GB RAM-a. Kadar koli lahko nadgradite na raven 5, za dodatne stroške, kar vam zagotavlja do 19 GB RAM-a.

Hostinger ima tudi različne stopnje procesne moči – vendar so to 1x, 2x in 4x, odvisno od načrta. Vendar so Hostingerjeve RAM-ove dodelitve precej manjše od 1&1 IONOS ‘. Osnovna raven (1) ponuja 256 MB RAM-a, 2x pa 512 MB in tako naprej.

Potem je čas odziva strežnika. V testih, Odzivni čas gostiteljevega strežnika je skoraj dvakrat hitrejši kot 1&1 IONOS, kot kažejo spodnji grafi.

Tabela odzivnosti strežnika Hostinger po mesecihOdzivni časi strežnika gostitelja po mesecih. Sestavil sem statistiko na podlagi številnih testov, vključno s Pingdom, GTmetrix in Sucuri Load Time Tester. Slika 1 in 1 odzivni časi strežnika IONOS po mesecih1&1 odzivni časi strežnika IONOS po mesecih. Sestavil sem statistiko na podlagi številnih testov, vključno s Pingdom, GTmetrix in Sucuri Load Time Tester.

V osmih mesecih je odzivni čas Hostingerjevega strežnika v povprečju znašal 359 ms v primerjavi z 1&1 IONOS-ov odzivni čas v povprečju 525 ms. Strežniki gostiteljev so približno 68% hitrejši od 1&1 IONOS.

Drug dober način za merjenje uspešnosti gostitelja je njegovo upodabljanje. Rezultat gostovanja za gostovanje je 1&1 IONOS zadaj. Povprečno podaljšanje gostovanja Hostingerja je bilo v času osemmesečnega obdobja 99,95% – kar je znotraj 99,9-odstotne garancije za produkcijo. 1&1 IONOS pa je v tem obdobju povprečno podaljšal čas 99,90%.

Medtem ko je v mesecu dni le 0,05 odstotne razlike, to pomeni veliko razliko v odpovedih. Za Hostinger je to povprečno 22 minut, medtem ko 1&1 IONOS-jevi strežniki v povprečju ne delujejo 43 minut.

Ko sem preizkusil oba 1&1 IONOS in Hostinger sem opazil izrazito razliko v časih nalaganja strani. Medtem ko 1&1 IONOS ne dovoljuje izbire lastnega podatkovnega centra, to počne Hostinger, kar pomeni, da lahko za boljše hitrosti izberete podatkovni center, ki je najbližji vaši ciljni publiki..

In zmagovalec je: Gostovanje Boljši odzivni časi strežnika in boljši zapis ob upodabljanju omogočajo Hostingerju očitno izbiro, če je za vas pomembna uspešnost spletnega mesta. 1&Uspešnost IONOS-a vendarle ni grozna, zato če uspešnost za vas ni kršilec poslov, je morda še vedno pravi spletni gostitelj za vas.

Cenitev

Cene gostovanja so nizke – vendar 1&1 IONOS ne plačuje dolge pogodbe

Cene gostovanja za posamezno spletno mesto je težko premagati – vendar morate zaradi oglaševanih cen plačati dve leti. Čeprav je to pogosta taktika med podjetji, ki gostijo spletno gostovanje, 1&1 ponudba IONOS gostovalni načrti brez pogodb ki tečejo iz meseca v mesec brez velikih vnaprejšnjih stroškov.

Tudi pri Hostingerju lahko mesečno plačujete, vendar vas bo to stalo do 8x več kot skupno plačilo za dve leti. Razmislite o vlaganju dlje in boste dobili boljšo vrednost za denar.

Seveda, 1&1 IONOS vam ponuja nekaj odličnih funkcij, kot sta brezplačno ime domene za eno leto in brezplačni wildcard SSL certifikat, vendar to ne pomeni, da je dokončno zmagovalec. Hostinger ponuja tudi funkcije z dodano vrednostjo, ki 1&1 IONOS ne zagotavlja. Na primer, Hostinger vključuje svojo brezplačno spletno stran za izdelavo spletnih strani s svojim gostovanjem, medtem ko boste morali plačati za enega z 1&1 IONOS.

Tako Hostinger kot 1&1 IONOS ima 30-dnevno garancijo vračila denarja. Vendar pa 1&Postopek odpovedi IONOS-a 1 ni enostaven. Če želite preklicati z 1&1 IONOS morate poslati pisno zahtevo za odpoved najmanj tri delovne dni pred datumom obnove. Odpoved začne veljati, dokler ne bo potrjena v pisni obliki. V nekaterih primerih uporabniki čakajo mesece, da se zahteve za preklic potrdijo.

In zmagovalec je: 1&1 IONOS. Z vključitvijo brezplačnega imena domene, nadomestnih SSL protokolov in cen brez pogodb 1&1 IONOS ima v tem krogu rahlo prednost pred Hostingerjem. Če pa že imate svoje ime domene – ali pa želite s spletnim gostovanjem uporabiti graditelja spletnega mesta -, je Hostinger še vedno dobra izbira.

Varnost

Hostinger vam daje varnost – 1&1 IONOS zaračuna za to

Če imate spletno mesto, morate zaščititi pred zlonamerno programsko opremo, poskusi vdorov in drugih ranljivosti.

Gostovalci paketi za skupno gostovanje uporabite varnost BitNinja, ki vaši spletni strani zagotavlja zaščito pred napadi DDoS (razdeljeno zavrnitev storitve) in vas ščiti tudi pred:

  • Zlonamerna programska oprema
  • Hekerski poskusi
  • Botneti
  • Napadi brutalnih sil
  • Skripta vbrizgavanje

Hostinger je opremljen tudi s podporo za najnovejše različice PHP in omogoča enostavno spreminjanje PHP različice. Možnosti konfiguracije PHP lahko vidite na zavihku »Napredno« (spodaj). Novi računi so samodejno nastavljeni na PHP 7.2, vendar podpirajo PHP 7.3 za boljšo raven varnosti.

Posnetek zaslona konfiguracije PHP na HostingerjuMožnosti konfiguracije PHP s Hostingerjem

Z 1&1 IONOS, varnostne funkcije ponuja SiteLock – vendar imate zaščito pred zlonamerno programsko opremo samo v načrtu strokovnjakov in zgoraj. Pomanjkanje vgrajene varnosti pomeni, da za popolno zaščito prostora za spletno gostovanje morate kupiti dodatek, kot je SiteLock Premium – ki ga lahko brezplačno preizkusite 30 dni, vendar bo nato plačeval dodatno mesečno pristojbino.

1&1 IONOS ponuja zaščito DDoS na ravni strežnika in podpira tudi PHP 7.2 in 7.3. Če pa želite spremeniti svojo različico PHP, se boste morali obrniti na podporo strankam kot 1&1 IONOS vam omogoča, da sami spremenite različico PHP pri imenih domen, ki niso povezana s spletnim mestom.

Posnetek zaslona PHP podpore za 1 & 1 IONOS gostovanjeKonfiguracijska plošča PHP z 1&1 IONOS

In zmagovalec je: Gostovanje Ker je varnost BitNinja samodejno omogočena v vseh načrtih, Hostinger ne pričakuje, da boste plačali dodatno, da bo vaše spletno mesto varno in varno. Omogoča tudi popoln nadzor nad PHP različico vaše spletne strani.

Lastnosti

Hostinger ponuja več orodij za poenostavitev gostovanja spletnih strani

Spodaj sem postavil tabelo, ki neposredno primerja Hostinger vs 1&1 IONOS na najpogostejših funkcijah spletnega gostovanja.

ZnačilnostGostovanje1&1 IONOS
Pasovna širina100 GB na enojnem načrtu spletnega mesta, neomejeno za vse druge načrteNeomejeno na vse načrte
Shranjevanje podatkov10 GB do 30 GB, odvisno od vašega načrta10 GB do 500 GB, odvisno od vašega načrta
DomeneBrezplačno eno leto na Premium planu in večBrezplačno eno leto pri vseh načrtih
cPanelDa – Hostinger uporablja cPanel s temo po meri, da je navigacija preprostaNadzorna plošča po meri, ki je zapletena in težko krmarjena
MigracijeBrezplačno – skupina za podporo strankam vam bo pomagala pri selitvi vašega spletnega mesta z drugega gostiteljaNi vključen
Varnostne kopijeTedensko v vseh načrtih, razen strokovnjaka, ki ponuja dnevne varnostne kopijeDnevno, vendar so na voljo le za največ šest dni
Druge vključene funkcijeNeomejeno e-poštnih naslovov na Premium načrtu in višjih
GIT dostop
Z enim klikom namestite aplikacije
Upravitelj predpomnilnika
Graditelj spletnega mesta Zyro
Enostavna konfiguracija PHP-ja
Med 10 in 500 e-poštnimi naslovi, odvisno od načrta
GIT dostop
Z enim klikom namestite aplikacije

In zmagovalec je: Gostovanje Čeprav 1&1 IONOS vam nudi več prostora za shranjevanje (na večini načrtov) in neomejeno pasovno širino za vse načrte, Hostinger ima zaradi prostih migracij rahlo prednost, enostavnejša nadzorna plošča, neomejeni e-poštni naslovi, predvajalnik predpomnilnika in vključen graditelj spletnih mest. Če ne želite gostiti veliko večpredstavnostnih datotek, je prostor za shranjevanje, ki ga vsebuje Hostinger, več kot dovolj za večino spletnih mest.

Podpora

Hostinger ponuja podporo za klepet v živo, medtem ko 1&1 IONOS uporablja telefonsko podporo

Tako Hostinger kot 1&1 IONOS ima 24/7 podporo za stranke, vendar boste imeli zelo različne izkušnje z vsakim od njih.

Od 1&1 združeni z IONOS-om, podjetje ponuja storitev “osebnega svetovalca”, ki je zasnovana tako, da vam nudi osebno podporo strankam, ko jo potrebujete. Po mojih izkušnjah je podpora strankam še vedno enaka in še vedno ni možnosti za podporo klepeta v živo.

Podporo lahko dobite samo prek telefona z 1&1 IONOS – bodisi z neposrednim klicanjem bodisi z zahtevo za povratni klic. Ne obstaja niti možnost predložitve vozovnice za podporo.

Nasprotno, Hostinger nudi podporo samo prek klepeta v živo. Podpora za telefon ali vozovnice ni, toda ob začetku klepetanja v živo dobite res hitre odzive in težave se hitro rešijo. Mogoče je tudi kupiti prednostno podporo kot dodatek, in če potrebujete podporo v drugem jeziku, se bodo potrudili, da se prilagodijo tudi vam.

Podpora strankam Hostinger-aHitri odgovori uporabniške podpore za Hostinger

Oba 1&1 IONOS in Hostinger imata odlične članke o bazi znanja, vendar ima Hostinger prednost z veliko vadnicami, ki vas vodijo skozi vse vrste tehničnih vprašanj, vključno z WordPress, SSL, DNS (sistemi za domenska imena) in še več.

In zmagovalec je: To je neodločen rezultat. Kdo bo v tem krogu zmagal za storitve za stranke, je v veliki meri odvisno od tega, ali imate raje telefonsko podporo ali klepet v živo!

Gostovanje je najboljša izbira na večini področij

Hostinger v petih krogih odpelje tri, s čimer je naš jasni zmagovalec. Seveda, sliši se kot tesni klic, vendar 1&1 IONOS je nagrado prevzel le v krogu cen. Poceni 1&1 Gostovanje IONOS, z zapleteno nadzorno ploščo in dodatnimi pristojbinami za varnost, vas bo stalo veliko več časa in razočaranja. 

Naša priporočila

  • Če vodite podjetje in potrebujete vrhunsko uspešnost in varnost, je Hostinger zagotovo za vas. Če želite izvedeti več o Hostingerju, zakaj ne preverite našega Hostinger pregled?
  • Če je prostor za shranjevanje za vas ključnega pomena – na primer, če v spletu postavljate veliko velikih video datotek – 1&1 IONOS morda deluje dobro. Vendar večina uporabnikov ne bo potrebovala toliko prostora in bolje vam bo s preprostim cPanelom Hostinger, brezplačnimi migracijami in vključenim ustvarjalcem spletnih mest. Za bolj poglobljeno raziskovanje pojdite do našega strokovnjak 1&1 IONOS pregled.
OkroglaGostovanje1&1 IONOS
Zmogljivost in zanesljivostOdzivni čas strežnika do 68% hitrejši od 1&1 IONOSPovprečni čas upadanja 99,90%. To pomeni, da boste imeli dvakrat toliko časa zastojev kot Hostinger
CenitevBrezplačen graditelj spletnih mest, vključen v vse načrteBrezplačno ime domene za eno leto in wildcard SSL certifikat, ki je vključen v vse načrte
VarnostVarnost BitNinja vključuje zaščito pred neželeno pošto, krampanjem, botneti, napadi grobe sile, zlonamerno programsko opremo in vstavljanje skriptovZaščita pred zlonamerno programsko opremo SiteLock z načrtom Expert in zgoraj
LastnostiVeč splošnih funkcij, kot so upravitelj predpomnilnika in neomejen e-poštni naslovVeč prostora za shranjevanje, a nadzorna plošča razočara
Pomoč strankamPodpora je na voljo samo prek klepetanja v živo, vendar veliko vadnic v bazi znanjaPodpora je na voljo samo po telefonu, čeprav dobite svojega osebnega svetovalca
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me