Se spopadate z velikimi podatki? Tukaj je, da vam pomaga pomoč uporabnikov Glassbox Analytics Analytics

Glassbox je inovativna rešitev za izkušnje s strankami, ki organizacijam pomaga pri upravljanju velikih podatkov z analizo vsake digitalne interakcije s strankami, obvladovanjem tveganj in nenehno optimizacijo uspešnosti. Zveni zmedeno? V tem intervjuju Izvršni direktor Yaron Morgenstern razloži, za kaj sploh gre Glassbox.


Opišite ozadje za Glassbox.

Glassbox so leta 2010 ustanovili trije soustanovitelji: Yaron Gueta, Hanan Blumstein in Yoav Schreiber. Prvih pet let so porabili za proizvod in prodor na izraelski trg.
Glassboxu sem se pridružil pred tremi leti kot generalni direktor podjetja, s ciljem, da izdelek potegnem na svetovni trg. Podjetje smo preoblikovali kot Glassbox (prej Clarisite) in odprli poslovalnice v Londonu in New Yorku, kjer smo kot stranke začeli osvajati velika imena. Nekaj, ki jih lahko omenim, so Santander, Expedia, Air Canada, Singapore Airlines, banka Citi, Investec in AXA.
Danes služimo nekaterim največjim organizacijam na svetu.

Kaj je edinstveno pri platformi Glassbox?

Glassbox zajame vsako interakcijo, ki se zgodi med končnim kupcem in podjetjem. Digitalne seje zajemamo na spletnih mestih velikih podjetij in mobilnih aplikacijah na popolnoma avtomatiziran način.

Našim strankam omogočamo, da si ogledajo digitalna potovanja točno tako, kot jih doživljajo kupci, različnim zainteresiranim stranem pa omogočamo vpogled v digitalno poslovanje.
Ta spoznanja temeljijo na vnaprej določenih najboljših praksah in zmogljivosti strojnega učenja.

Osredotočamo se na dva glavna primera uporabe:

  1. Izboljšati spletno izkušnjo s strankami tako, da strankam pomagamo razumeti, zakaj in kje se njihove stranke borijo, s katerimi digitalnimi procesi se spopadajo, zakaj se odločajo za določeno potovanje in ne drugega, zakaj opuščajo seje itd..
    Naša edinstvena trditev je naša sposobnost najti temeljne vzroke težav in pomagati ne samo poslovnim ljudem in analitikom, temveč tudi tehničnim ljudem, ki morajo odpraviti težavo.
    Omogočimo jim dostop do vseh informacij, ki jih potrebujejo za odpravljanje težav, ne da bi jih morali razmnoževati, vse pa pripeljemo za isto mizo in jim ponudimo tisto, čemur pravimo »digitalna resnica«.
  2. Drugi primer uporabe je obvladovanje tveganja in skladnost z njim. Našim strankam omogočamo, da upoštevajo vse različne predpise, ki se nanašajo na njihovo digitalno poslovanje, in jim pomagamo zmanjšati tveganja. To storimo tako, da zagotovimo dokaze o tem, kaj kupci počnejo na spletu, in jih opozorimo, kdaj njihova dejavnost lahko ogrozi organizacijo. Takšna tveganja lahko vključujejo pravne spore, tveganje skladnosti, kršitve zasebnosti podatkov in tako naprej.

Banka Santander v Veliki Britaniji je na primer sprožila spletno prošnjo za finančno svetovanje. Prosili so nas, da jim pomagamo upoštevati predpise. Zahvaljujoč Glassboxu so zaščiteni tako Santander kot tudi njegove stranke. Santander trdi, da brez Glassboxa ne bi mogli predstaviti novega predloga.

Ali lahko razložite izraz “Digitalna resnica”?

Če ste poslovni analitik, želite orodja, ki so enostavna za uporabo in ne potrebujejo tehničnega razumevanja; hkrati želite, da se tehnični osebi zagotovijo tehnične informacije in ima še vedno en pogled na uporabniško izkušnjo, s stališča stranke.

S predvajanjem digitalnih sej na povsem natančen način in z vsemi zadnjimi podatki, povezanimi z njimi, med poslovnimi ljudmi in IT ni več razprave o tem, kaj je težava. Vsi lahko govorijo isti jezik.

Kako spremenite velike podatke v nekaj, s čimer lahko ljudje sodelujejo pri izboljšanju?

Imamo znanstvenike s podatki, ki so del naše ekipe. S svojimi strankami tesno sodelujemo, da bi od njih razumeli, kaj so stvari, ki jih iščejo in kako bi radi porabili informacije; katere nadzorne plošče, poročila in opozorila bodo želeli videti; to prevedemo v rezultat našega sistema, da bodo ti ljudje prišli na delo in vedeli, kaj morajo storiti. Ljudje danes preživijo veliko časa, da bi razumeli, kje so te težave, vendar z našo rešitvijo lahko gredo takoj do rešitve.

Kako Glassbox ravna z osebnimi podatki?

Očitno upoštevamo vse predpise o zasebnosti podatkov, kot so GDPR in drugi.

Podatki, ki jih zajemamo, so popolnoma varni in šifrirani; pripada samo organizaciji, ki ji jo nudimo, in je odvisna od tega, kaj končni kupci počnejo na svojem spletnem mestu ali v aplikaciji.
Elemente, ki jih zajamemo, lahko izpustimo in prikrijemo na podlagi regulativnih zahtev in tudi tega, kdo dejansko uporablja naše sisteme. Podatki PCI so izpuščeni. Druge podatke si organizacija lahko ogleda na podlagi vlog in dovoljenj uporabnikov.

Ker služimo finančni industriji, smo dobro opremljeni, da služimo vsaki stranki z najvišjimi standardi varnostnih predpisov.

Kako vidite prihodnost digitalnega marketinga?

Mislim, da bo digitalni svet postal glavni kanal strankam za skoraj vsako organizacijo. Vse več dejavnosti se giblje proti digitalni. V nekaterih panogah, kot je na primer bančništvo, aplikacije postajajo glavni kanal komunikacije, saj uporabljajo mobilni pristop in se zanašajo samo na aplikacije. Kupci postajajo bolj seznanjeni s stopnjo storitve, ki jo pričakujejo. To mora biti najlažji način poslovanja. Ne glede na to, ali uporabljam glasovne ukaze ali kretnje, stranke pričakujejo, da je intuitiven, tako da lahko vse opravijo enostavno in varno.

Smo popolnoma opremljeni, da svojim strankam nadaljujemo in pomagamo zagotoviti bolj zapletene storitve na najbolj priročen in varen način. Glavni cilj našega podjetja je, da samim tem damo več vpogledov v to, kaj počnejo končne stranke, da našim strankam ne bi bilo treba izgubljati časa za iskanje težav, temveč za njihovo odpravljanje. Tukaj vlagamo ves svoj čas, prizadevanja in R&D viri.

Širimo se na številne organizacije po vsem svetu. Veseli nas to, da vidimo povratne informacije naših strank in kako jim naša služba pomaga bolje upravljati digitalne stranke in ustvarja vrednost za te organizacije.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me