Udemy alternative za spletne tečaje – so res boljše? 2020

Mogoče stranka želi, da posnamete kratek videoposnetek, ki ga želite poslati v objavo spletnega dnevnika, in sploh ne veste, kje začeti. Mogoče imate prosti vikend in namesto da bi si ogledali najnovejšo oddajo Netflix, se želite naučiti nekaj programerskih veščin.


Ne glede na vaš razlog, se odločite, da želite opraviti spletni razred (ali sedem). Predvidevate se, da bi se prijavili na tečaj Udemy, a se nato odločite, da boste iskali drugje, ker:

 • Udemy ne pregleduje svojih inštruktorjev.
 • Udemy ima toliko tečajev, da je težko najti pravega za vas.
 • Udemy ne dovoli, da bi se pogovarjali s profesorjem ali drugimi študenti, kar lahko resnično omeji učni potencial.
 • Certifikati Udemy ne bodo nujno povečali možnosti za zaposlitev.
 • Študentje Udemy so pogosto nezadovoljni s kakovostjo tečaja.

Ker je število spletnih učnih mest lahko izjemno, smo zadnjih nekaj tednov porabili, da smo postali strokovnjaki (vsaj po naših mislih) za različne možnosti. Zdaj smo pripravljeni, da vam pomagamo najti pravega za vas.

Naš najboljši alternativni ponudnik Udemy

 • Fiverr Learn – Tečaji, povezani s platformo Fiverr, da bi svobodnjakom pomagali razvijati svoje znanje in izboljšati privlačnost za stranke
 • Coursera – Odlična platforma za pridobitev certifikatov in posameznih razredov akreditiranih univerz
 • Skillshare – Priljubljeni praktični tečaji s skrbno prikazanimi inštruktorji
 • Učenje.ly – Rastoča spletna stran, ki se osredotoča na poučevanje podjetnikov poslovnih veščin, potrebnih za uspešno vodenje podjetja
 • MasterClass – Vse bolj priljubljena spletna stran, ki ponuja kakovostne tečaje, ki jih poučujejo zvezdniki

Kaj iščemo v najboljših alternativah Udemyju

Všeč nam je Udemy. Obiskovali smo tečaje na Udemyju. In spet bomo obiskovali tečaje. Preden vključite podatke o svoji kreditni kartici, se prepričajte o pomanjkljivostih Udemyja in o tem, kaj smo iskali v alternativah Udemy.

 • Pregled inštruktorjev. Vaš čas in denar sta dragocena. Zasluži si inštruktorje, ki sta oba strokovnjaka na svojem področju in znata poučevati.
 • Interakcija. Učenje je socialno. In pogosto imate vprašanja. Sposobnost pogovora s profesorjem ali drugimi študenti je lahko zelo pomembna.
 • Enostavno najti pravo pot. Ne želite porabiti več časa za iskanje pravega razreda kot dejansko pouk.
 • Zadovoljstvo študentov. Na splošno je najpomembnejši dejavnik kakovost tečaja. Pregledali smo preglede in se prepričali, ali je bila večina v večini razredov pozitivna.
 • Certifikati. Včasih potrebujete košček papirja, ki vam pomaga, da se zaposlite ali dvignete. Toda Udemijeva potrdila nimajo veliko teže. Torej vse, kar vzamete, je res samo za vas.

Fiverr Learn – najboljše za samostojne člane

Za svobodnjake je čas denar in iskanje pravega tečaja je čas, ko ne delate na plačljivih projektih. Vnesite Fiverr Learn, ki ima tečaje posebej za svobodnjake.

Da, izbira tečaja je majhna – približno 30 digitalnih marketinških in kreativnih možnosti – vendar so vsi projekti in navodila posebej usmerjeni na potrebe samostojnih strokovnjakov.

Če si želite ogledati izbor tečaja, ne da bi se morali prijaviti, pojdi na domačo stran Fiverr, pomaknite se vse do dna in v spodnji nogi kliknite povezavo Nauči se.

udemialternative 1

Fiverr tudi posebej povabi strokovne učitelje, kar pomeni, da je kakovost višja kot pri drugih tečajih. Razpon cen obstaja, vendar je večina tečajev med 25 in 40 dolarji. Plačate vsak tečaj in ne obstaja neomejen načrt, vendar Fiverr Learn ponuja ponudbe in kupone.

udemialternative 2

Največja težava s Fiverr Learnom je bila tudi druga spletna stran – pomanjkanje interakcije. Če pa za iskanje dela uporabljate Fiverr, morate razmisliti o Fiverr Learnu, saj lahko poveča privlačnost za stranke.

Lastnosti

 • Podroben učni načrt: Fiverr Learn je zagotovil nekaj najbolj podrobnih učnih načrtov mest, ki smo jih pregledali.
 • Značke: Vsakič, ko se udeležite tečaja, si prislužite značke, ki jih lahko vidijo potencialne stranke. Ne le, da se učite veščin, temveč tudi povečujete svojo trženje.
 • Programi: Fiverr Learn ponuja popust povezanih tečajev s popustom. To vam pomaga prihraniti denar in vas lahko motivira, da se še več naučite o neki temi.
 • Kratki tečaji: Večina traja nekaj ur ali manj. Ampak tisti, ki smo ga vzeli, smo v tem času veliko spakirali.
Aplikacija za mobilne napraveNe
Brezplačen preizkusNadomestila za nedokončane tečaje so na voljo v 30 dneh
Brezplačni razrediNe
Profesor PresejanjeDa

Coursera – najboljša možnost za karierni razvoj

Se želite res vrniti v šolo? Potem je Coursera najboljša stava. Opravili smo pet tečajev Coursera in bili nad kakovostjo vsakič navdušeni. Največja razlika je v tem, da lahko pridobite certifikat prek pooblaščene univerze, kar je veliko bolj verjetno, da vas bodo delodajalci prepoznali.

Tečaji v Katalog Coursera so strukturirani kot tipični tečaji z določenimi začetnimi in končnimi datumi – čeprav so na splošno precej krajši od običajnega semestra, dolžina pa je odvisna od predmeta. To pa pomeni, da se boste morda med počitnicami znašli v službi, saj so skrajni roki.

udemialternative 3

In dejansko imate razvrščene naloge (razen če se ne odločite za brezplačno revizijo tečaja), ki jih vpišete v vrstnike. Všeč nam je bilo videti naloge drugih ljudi – da, malce smo nosni. Nismo našli zasedenega dela, le ustrezne in zanimive naloge, kot sta blagovna znamka in razred vsebinskega marketinga, ki smo ga pred kratkim zaključili. Če se želite naučiti kodiranja spletnih strani, ima Coursera veliko možnosti.

udemalternative 4

Možnosti plačila se razlikujejo glede na univerzo, nekateri tečaji omogočajo brezplačno revizijo, drugi pa ponujajo samo plačane možnosti. Cene so ponavadi višje kot na drugih platformah, vendar to uravnoveša visoka kakovost – po našem mnenju.

Lahko tudi kupite letno naročnino na specializacijo. To nas je rešilo lansko leto, ko smo se zaposlili v službi in morali ponovno vzeti en tečaj – v redu, pošteno bomo, tri tečaje -, da zaključimo.

Lastnosti

 • Finančna pomoč na voljo: Prijavite se lahko za štipendije in pomoč za tečaje Coursera. Postopek traja približno 15 dni.
 • Preizkusno obdobje: Imate sedem dni do preizkusite specializacijo brezplačno pred plačilom. V poskusnem obdobju imate prost dostop.
 • Medsebojna interakcija: S strokovno ocenjenimi projekti v mnogih razredih svoje znanje povečujete z interakcijo z drugimi učenci.
 • Interakcija učitelja: Večina tečajev vam omogoča, da se med tečajem obrnete na profesorje. Učitelji bodo pogosto naložili dodatne vire, ki bodo odgovarjali na najpogostejša vprašanja.
Aplikacija za mobilne napraveDa
Brezplačen preizkus7-dnevni preizkus za nekatere tečaje
Brezplačni razrediDa
Profesor PresejanjePomembno

Skillshare – učenje s početjem

udemialternative 5

Medtem ko Skillshare ponuja manj tečajev kot Udemy – čeprav je več kot 28.000 različnih razredov še vedno veliko – je tečaje in inštruktorje odobril Skillshare. Za nas je to velika prednost. Ugotovili smo, da se je kakovost tečajev Skillshare v primerjavi z Udemyjevo dramatično razlikovala.

Skillshare je najboljši za ljudi, ki imajo radi spletno predavanje in si želijo veliko tega. Z njihovimi 15 članarinami premijskih članov v neomejenih razredih je to lahko velika vrednost. Vendar pa je brezplačno članstvo nekoliko zavajajoče, saj lahko gledate le dele večine razredov.

Prava moč programa Skillshare so ustvarjalni razredi – pisanje, oblikovanje, fotografija in glasba. In če tudi vi, tako kot mi, začnite z branjem in predavanji, vam bo všeč pristop predavanj Skillshare, ki temelji na projektih in ukrepih. Če pa ne želite delati projektov, potem Skillshare ni za vas.

Druga stvar, ki jo imamo radi pri Skillshare, je le to, kako enostavno je pogledati pretekle preglede. Komu je ta tečaj najbolj primeren? Kateri dejavniki so bili študentom najbolj všeč? So se njihova pričakovanja izpolnila ali ne toliko? To so vse zelo pomembne informacije, ki so na voljo na vsaki strani tečaja.

udemalternative 6

Lastnosti

 • Mesečno članstvo: Premijsko članstvo lahko kadar koli prekličete. Čeprav so nekateri pregledi kupcev omenjali težave z odpovedjo.
 • Tesno zavezana skupnost: Za razliko od Udemyja se lahko v drugem oddelku Skupnosti povežete z drugimi študenti.
 • Opis predmeta: Vsak tečaj vam natančno pokaže, kaj bo zajeto v razredu, ne le ciljev.
 • Predogled projekta: S projekti, navedenimi v opisu predmeta, si lahko ogledate glavno nalogo in primere drugih študentskih projektov.
Aplikacija za mobilne napraveDa
Brezplačen preizkusJa, 7 dni
Brezplačni razrediMnogi
Profesor PresejanjeBolj kot Udemy, manj kot drugi

Learning.ly – najboljše za podjetnike

To spletno mesto je v lasti The Economista, zato je kakovost tečajev – ne presenetljivo – višja od kakovosti programov Skillshare in Udemy. In profesorji so strokovnjaki, ne le nekdo z iPadom, ki resnično pozna (ali res misli, da ve) svoje stvari. Learning.ly pregleduje tako profesorje kot tečaje – in to je vidno v rezultatih.

udemialternative 7

Moč učenja .ly je v profesionalnem razvoju in podjetništvu – od tečajev od »Postani hitrostni demon« do »Obvladovanje čustvene inteligence«. Če želite izboljšati sebe in svojo kariero s preizkušenimi tehnikami, pojdite na Learning.ly. Zelo nam je všeč, kako opisi tečajev natančno navajajo, kdo bi moral tečaj opraviti, da bi se lažje spopadli.

udemialternative 8

In naš najljubši del Learning.ly je bil, da to lahko storimo sami. Za razliko od Coursere ni začetnih in končnih datumov. Razred smo lahko opravljali več kot mesec dni ali medtem, ko smo med tednom vročinskega vala v hiši pohajkovali. In brez ocenjenih nalog.

Lastnosti

 • Zadovoljstvo zagotovljeno: Vam ni všeč tečaj? Z denarno politiko vračila lahko vrnete svoj denar.
 • Poglobljen učni načrt: Natančno si lahko ogledate, kaj dobite s podrobnim učnim načrtom s seznamom vsake lekcije in teme.
 • Knjige in vodniki: Spletno mesto prodaja tudi povezane knjige in vodnike za tečaje, kar vam pomaga razširiti učenje.
 • Popust za članstvo Ko se prvič pridružite, prejmete kvote kuponov in popuste.
Aplikacija za mobilne napraveDa
Brezplačen preizkusJa, 7 dni
Brezplačni razrediMnogi
Profesor PresejanjeBolj kot Udemy, manj kot drugi

MasterClass – najboljše za hobije in zabavo

Želite izboljšati svoj skok? Ali pa se naučite premagati sina v šahu? Mogoče želite nadgraditi svojo kuharsko igro. MasterClass vas je zajel. In še bolje, pouk poučujejo slavne osebe, na primer tenis s Sereno Williams, kuhanje z Gordonom Ramsayjem in scenarij z Aaronom Sorkinom.

udemyalternative 9

Pri raziskovanju tega članka smo si ogledali veliko videoposnetkov. In kakovost teh tečajev nam je bila daleč najljubša – zanimiva in profesionalno narejena. Znane osebnosti v razredih, ki smo jih gledali, niso bile le dobre v svojih obrti, ampak tudi v deljenju svojih strasti in znanja.

Da, to spletno mesto je nekoliko drugačno od drugih. Vendar ga toplo priporočamo vsem, ki se želite učiti od najboljših. Kje drugje se boste lahko naučili pisanja od Jamesa Pattersona ali Judy Blume?

Lastnosti

 • Prepustitev za vse dostope: Za letno plačilo lahko dostopate do vseh tečajev, ki jih želite za celotno koledarsko leto.
 • Kratka, a veliko lekcij: Če je povprečna lekcija le deset minut, lahko informacije absorbirate v koščke velikosti ugriza. Toda če ima večina razredov približno 24 lekcij, dobite tudi poglobljeno učenje.
 • Darila: Iščete darilo za nekoga, ki ima vse? Z lahkoto darujete razred ali izkaznico All-Access.
 • Glejte na Apple TV: Za razliko od drugih platform MasterClass omogoča gledanje lekcij na velikem televizorju prek naprave AppleTV.
Aplikacija za mobilne napraveDa
Brezplačen preizkusVračilo se dodeli do 30 dni po nakupu
Brezplačni razrediNe
Profesor PresejanjePomembno

Hiter pogled na vaše (številne) možnosti

Možnosti so lahko preveč, še posebej, če poskušate primerjati določene tečaje. Tako smo to razkužili v tej priročni shemi dandy za vas.

Spletna stranCertifikatiPlačiloInterakcijaNajboljše za
Fiverr LearnNe, vendar si zaslužite profilne značkeZa razredNeSamostojni člani
Coursera Da, z akreditiranih univerzNa tečaj ali certifikatDaProfesionalci
SkillshareNe, lahko pa delite svoj razredni projektNa tečaj ali mesečno izkaznicoDaKdorkoli
Učenje.lyNe, vendar je platforma zelo prepoznanaZa razredNePodjetniki
MasterClassNeNa tečaj ali letno članstvoNeHobiji

Na voljo imate veliko možnosti. In zagotovili smo veliko informacij. Toda kratki odgovori so:

 • Če iščete novo spretnost ali hobi, nas je MasterClass samo odpihnil.
 • Če je vaš cilj napredovati v karieri, potem Coursera je pot zaradi certifikatov in specializacij.
 • Če ste podjetnik ali želite izboljšati svoje finančne sposobnosti, potem bi moral biti Learning.ly vaš cilj.
 • Če ste svobodnjak in želite pridobiti več strank Fiverr, nato pa Fiverr Learn uvrstite na svoj seznam opravkov.
 • Če je vaš proračun omejen, poiščite prodajo v programu Skillshare.

Resnična resnica je, da je iskanje tečaja precej enostavno. Nakup tečaja je tudi enostaven. Toda dvignite roko, če ste kupili tečaj, ki ga sploh še niste videli. Ja, nisi sam. Dvignili bi roke, noge in nekaj prstov.

Za vse razrede, razen tečaja Coursere, ki zahtevajo večtedensko (ali več) obveznost, priporočamo nakup v pravem trenutku, ko želite opraviti tečaj. Čas imaš. Imaš željo. To storite zdaj. Takoj zdaj.

Če pa to ne deluje za vas ali padete v past prodaje ali ponudbe ali vseh drugih taktik, ki so privedle do lastnih nepregledanih tečajev, potem obravnavajte tečaj kot zavezo. Dajte ga v svoj koledar. Naredite mejnike. Izboljšajte svojo produktivnost. Celo podkupite, da ga dokončate.

Učenje je razmeroma poceni. Od koder koli si. Vse kar morate storiti je, da se zavežete, da jo boste izkoristili.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me