Udemy Review 2020 – Zakaj bi morali preveriti alternative

Vsi najuspešnejši ljudje, ki jih poznam, nenehno izpopolnjujejo svoje znanje in spletni tečaji so odličen način za to.


Udemy ponuja množico spletnih tečajev, tako za zabavo kot za razvoj veščin iz resničnega življenja, ki lahko nadaljujejo vašo kariero.

In medtem obstajajo V nekaterih primerih, ko je Udemy najboljša platforma za vas, obstaja nekaj razlogov, zakaj je drugačna platforma za spletne tečaje morda boljša.

Redno obiskujem spletne tečaje za zabavo in za učenje novih profesionalnih veščin. Coursera, Udemy, Fiverr Learn, edX, poimenujete spletno platformo tečaja in jaz sem jo uporabil. Zato mislim, da sem v dobrem položaju, da izpostavim glavne pozitivne in negativne vidike Udemyja.

Preden boste kadarkoli ali denar namenili tečaju Udemyja, preberite ta pregled Udemyja in se prepričajte, v kaj nameravate.

Kaj je Udemy in kako izstopa??

Udemy želi biti platforma spletnega tečaja, kjer se lahko naučite o vsem.

Obstajajo več kot 100.000 tečajev Udemyja. Nekateri se osredotočajo na poklicne spretnosti, medtem ko se drugi osredotočajo na učenje hobijev (tudi na stvari, kot je učenje igranja video iger).

Delodajalci lahko za svoje zaposlene dobijo dostop do najbolj priljubljenih tečajev Udemyja, da jih spodbudijo k učenju.

Izkazalo se je, da so nekatera velika podjetja, kot so Adidas, Pinterest in Eventbrite, to izkoristila.

podjetja, ki uporabljajo udemy

Da bi zajeli tako ogromno temo, Udemy dovoli vsem, da objavijo tečaj. Zato obstajajo tečaji na teme, kot je skrb za rastline, ki jih ne boste našli na drugih platformah tečaja.

udemy tečaji na rastlinah

Dovoliti komu, da poučuje, je dobra in slaba stvar. Dobro je, da ljudem omogoča izmenjavo strokovnega znanja in izkušenj, tudi če nimajo popolnega certifikata, da bi jih podprli. Številni ustvarjalci tečajev Udemy so študentje ali profesionalci, ki so resnično strokovnjaki na svojem področju.

Kaj pa slabo? Ker je Udemy tako odprt, to nima veliko učiteljev z velikimi imeni ali univerzitetnih profesorjev. Raje bi poučevali na bolj prestižnih platformah, kot je Coursera.

Drugič, nekateri tečaji so samo slab. Če bi želel jutri objaviti polovičen tečaj, bi lahko.

Vendar obstaja možnost, da bi kdo, ki ga je opravil, dobil slabo oceno, zato se poskusite držati visoko ocenjenih tečajev, da ne boste zapravljali časa. Obstaja pa tudi nekaj velikih težav s preglednim sistemom Udemy, ki jih bomo pregledali v kratkem.

Vrste tečajev, ki jih ponuja Udemy

Po tečajih lahko brskate po iskanju ključne besede ali po krmarjenju po kategorijah.

kategorije tečajev udemy

Vsaka glavna kategorija (npr. Oblikovanje, finance, fotografija, zdravje in fitnes itd.) Lahko izbira med več podkategorijami.

Na vsaki strani kategorij je na voljo mešanica trendovskih in priljubljenih tečajev.

Večina tečajev je od 25 do 200 dolarjev, če jih kupite po polni ceni. Vendar pa jih pogosto lahko dobite s popustom, potencialno celo brezplačno s kuponom.

Želite se dogovoriti za nekaj novega znanja? Obstajajo prodaja na Udemy neprestano, vendar se razlikuje glede na tečaj, ki vas zanima. Na koncu je odvisno od tega, ali bo prodajalec ponudil ali ne.

Moja izkušnja s tečajem: Pogled v zakulisje

V zadnjih treh letih sem na Udemyju vzela tri tečaje, vendar sem se prijavila na novega samo za ta pregled in se prepričala, da se Udemy ni veliko spremenil.

Pokazal vam bom, kako izgleda tečaj na Udemyju, in izpostavil dobro in slabo.

Sem se udeležila tečaja usposabljanja za WordPress, saj dobro poznam WordPress in sem čutila, da lahko pošteno ocenim kakovost pouka.

tečaj udemy wordpress

Tečaj predava David Murray, dolgoletni spletni razvijalec v imenu skupine za usposabljanje in svetovanje za SEO.

Tečaji so preprosti za nakup. Enkrat ti ustvarite račun Udemy, na strani s tečaji kliknete gumb za nakup in tako boste prišli do obrazca za plačilo.

udemy blagajna

Ti lahko plačajte s katero koli večjo kreditno kartico ali PayPal, pri čemer ni nobenih skritih pristojbin.

Skok v sam tečaj je razdeljen na sklope (t.i. predavanja), ki so razdeljeni tudi na majhne videoposnetke.

Tečaji predavanja Udemy

Ti majhni koščki so odlični, če imate tu in tam le nekaj minut časa za tečaj. Prav tako je mentalno lažje kot obdelovati video zapis dolge ure (ali dlje) naenkrat.

Programska oprema je gladka, video predvajalnik pa ponuja še nekaj lepih funkcij, ki omogočajo:

  • Spremenite hitrost predvajanja
  • Preskočite pet sekund naprej ali nazaj
  • Vklopite napis
  • Oglejte si prepis (prikaže se na desni plošči)

Še ena izmed lastnosti, ki je prijetna, je “Q&Odsek pod video predvajalnikom.

predvajalnik udemy in smerna navigacija

Vprašanja lahko postavite, če nečesa ne razumete, inštruktor tečaja ali drugi študenti lahko odgovorijo. Obstaja ločen Q&Odsek za vsak video v teku.

udemy q & a

To je potencialno odlična lastnost, ki jo imajo rad nekatere platforme Fiverr Learn, ne ponujajo.

Žal ni vedno uporabno. Na tečajih, ki sem jih vodil, inštruktorji niso posebej aktivni v vprašanju Q&Odseki. In ker se v te oddelke odpravljajo samo ljudje, ki se trudijo razumeti video, si tudi drugi študenti običajno ne morejo pomagati.

Na splošno tečaji

Po predavanjih se mi je glede kakovosti tečaja izkazalo nekaj stvari:

  1. Dobra kakovost videa in zvoka. Inštruktorja je bilo slišati in razumeti, video pa je bil dovolj kakovosten, da je bilo na zaslonu vse mogoče videti.
  2. Dober tempo. Ta tečaj je bil namenjen začetnikom in občutil sem, da se je vsebina dobro odražala. Vsak majhen odsek o funkciji je bil obravnavan v razumnem času.
  3. Ni ravno posodobljen. Ta tečaj je izšel leta 2018. Od takrat je WordPress doživel nekaj ogromnih posodobitev. Najpomembneje je, da se ta tečaj ne pogovarja o novem Gutenbergovem uredniku, ki je prestrašen za številne začetnike, in res bi moral biti v teku.

Menim, da je bil ta tečaj vreden polne cene 200 dolarjev? Ni možnosti.

Toda za 12 dolarjev se mi zdi, da je to smiselno. Na YouTubu lahko brezplačno najdete primerljive vadnice, vendar ne bodo imeli lepih strukturiranih komadov, ki so lahko resnično koristni.

Ali obstaja garancija za vračilo denarja s tečaji Udemy?

Eden največjih pozitivnih možnosti za prijavo na tečaj na Udemy je, da vsaka prodaja Udemyja prihaja s 30-dnevno garancijo vračila denarjae.

Če 30-dnevnega preseka ne boste mogli vrniti,.

Glede na to, obstaja nekaj pravil, s katerimi lahko zagotovimo, da sistem ne bo zlorabljen. Če naložite vso vsebino tečaja, morda ne boste upravičeni do vračila. Če pogosto vračate tečaje, vas lahko celo opustijo.

Kar zadeva zahtevo za vračilo, je precej preprosto. Ko ste prijavljeni v kateri koli kupljeni tečaj, v spustnem meniju v zgornjem desnem kotu lahko izberete »zahtevaj vračilo«..

udemy zahteva vračilo

Nato samo izpolnite vozovnico za zahtevo za vračilo in ste končani.

Kaj mi je všeč pri Udemyju

Pogovorimo se o velikih prednostih Udemyja.

Čeprav ni popolna platforma, si je pri tem treba marsikaj všeč.

Najprej, the raznolikost tečajev je neverjetna. Nobena druga spletna platforma za tečaje ni blizu, da bi ponudila toliko tečajev za toliko predmetov.

Najdete lahko dobre tečaje o temah, ki segajo od treninga psov, nanašanja ličil, urejanja videov.

udemy seveda raznolikost

Kar zadeva tečaje hobijev, osebno mislim, da je Udemy najboljša izbira.

Naslednji, the sama programska oprema je dobra. Predvajalnik lekcije in navigacija s tečaji sta gladka in intuitivna. Nikoli nisem naletel na hrošča ali nisem mogel najti nečesa, kar sem iskal.

Končno, ti lahko tečaje vodite v svojem tempu. Na platformah, kot je edX, morate počakati na obdobje za vpis, če želite opraviti določen tečaj. V Udemyju ni hitenja ali rokov za dokončanje tečaja in do njega imate vseživljenjski dostop.

Kaj mi ni všeč v zvezi z Udemyjem

Že na začetku sem jasno povedal, da s platformo zagotovo obstajajo nekatere težave. V Udemyju so tri velike stvari, ki mi niso všeč.

Največja stvar je zavajajoč sistem pregledovanja.

Vidite tečaj z oceno 4,8 od 5 in upravičeno mislite, da mora biti to odličen tečaj. Včasih je, včasih pa ni.

Razlog za to sega v skrajne popuste. Ustvarjalci tečaja pogosto prodajo svoj tečaj za 90% + ali ga celo podarijo zgodnjim študentom (za nov tečaj).

udemy popusti

To je težava Ker če pišem recenzijo za izdelek, za katerega sem plačal 10 dolarjev, bom imel zelo drugačna pričakovanja, kot če bi zanj plačal 200 dolarjev.

Čeprav so pregledi koristni za odstranjevanje očitno slabih tečajev, nisem vedno ugotovil, da so natančni, ko gre za visoko ocenjene tečaje.

Naslednje glavno vprašanje izvira iz dejstva, da lahko kdorkoli poučuje, kar vodi v številne kakovostne tečaje. Večina inštruktorjev ima dobre namene, a ker niso vedno strokovnjaki na svojem področju, lahko teme predavajo nenatančno.

nizko ocenjen tečaj udemy

To vodi tudi do velike razlike v kakovosti videa in zvoka. Včasih je super, drugič je grozno.

Končno, ko tečaj dobi nekaj sto dobrih ocen, se bo moral držati vrha svoje kategorije. Številne strani kategorij so napolnjene s tečaji pred leti in so vsaj deloma zastareli.

Medtem ko je tečaje mogoče posodobiti, niso vedno. Morda so si zaslužili oceno s petimi zvezdicami v preteklosti, vendar ne več.

Vam bo Udemy pomagal pri karieri?

Če vas zanima spletno izobraževanje za napredovanje v karieri, morate vedeti, da Udemy ne bo preveč pomagal.

Po zaključku tečaja pridobite certifikat Udemy, vendar po mojih izkušnjah nimajo preveč teže pri večini delodajalcev.

potrdilo o tečaju udemy

Vsekakor ne bi želel, da bi ga v večini primerov navajal na življenjepis. Lahko pa bi razvili veščine iz tečajev, s katerimi boste lahko bolje opravljali svoje delo, kar bi lahko vodilo do povišanja ali napredovanja.

Ne bi šel na tečaj Udemy samo za napredovanje v karieri, ampak to ne bo škodilo in morda bi le pomagalo.

Udemy v primerjavi z drugimi spletnimi mesti za tečaje

Coursera in edX sta dva največja konkurenta Udemyju.

Po mojem mnenju je bolje, da greš z edX ali Coursera, ko se želiš naučiti profesionalnih veščin.

Toda Udemy ima veliko večji katalog tečajev in je edini izmed treh, ki ponuja hobije na osnovi tečajev. Če imate določeno spretnost ali temo, ki se jo želite naučiti, in je ne najdete na drugih spletnih mestih s tečaji, je Udemy najboljša stava.

edXUdemyCoursera
Tečaji, ki jih predavaUniverzitetni profesorjiTečaj lahko ustvari kdorkoliStrokovnjaki in univerzitetni profesorji
Tipična cena tečajaBrezplačen vpis (potrdilo in izpiti stanejo 50-99 USD)Brezplačno – 200 USDBrezplačen vpis (izbirna potrdila stanejo 29-99 USD)
Število tečajev2.600+100.000+2.700+

Ali je Udemy vreden tega?

Za razliko od drugih ocen Udemyja svoje mnenje o platformi ne bom s sladkornim premazom.

Nikoli ne bi kupil tečaja Udemy po polni ceni. Mislim pa, da ko tečaji nadaljujejo s smešnimi 90% + prodajo, nudijo dobro ceno.

Če želite spoznati hobije, menim, da je Udemy neverjeten, toda za akademske ali profesionalne teme imam raje druge platforme, kot sta edX in Coursera. Morda boste uživali v tem primerjalnem pregledu Fiverr Learn proti Udemy proti Coursera.

Ob tem lahko vedno preizkusite tečaj Udemy zase in se vrnete na garancijo za vračilo denarja, če ne ustreza vašim pričakovanjem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me