Fluccs – Avstralski pregled oblakov 2020 – ali je to vredno?

Ni veliko avstralskih ponudnikov spletnih gostovanj, ki ponujajo namenske strežnike in celoten nabor prilagodljivih zasebnih in javnih rešitev za računalništvo v oblaku – Fluccs je eden prvih igralcev na trgu. Njihove rešitve za gostovanje so odlične tako za mala in srednja podjetja kot tudi za vladne subjekte in imajo več kot 20 let izkušenj s službo avstralske baze strank, zaradi česar so ena izmed najboljših odločitev države za spletno gostovanje v podjetjih.


Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2011 po združitvi nekaj ločenih avstralskih blagovnih znamk spletnega gostovanja: Web Hosts Australia, ALBA Internet Solutions in Dedicated Servers Australia. Sedež imajo v Brisbaneu v Avstraliji.

Fluccs - Avstralski oblak

Lastnosti in enostavnost uporabe

Fluccs ponuja oboje upravljan in neurejen oblak, namenski strežnik in rešitve VPS. S svojo popolno infrastrukturo v oblaku so ponosni, da svojim strankam ponujajo naslednje funkcije:

  • 100-odstotno jamstvo za produktivnost
  • Brezplačne samodejne varnostne kopije
  • Zagotovljeni namenski viri (brez predprodanih strežnikov)
  • Brezplačne nastavitve računa in storitev prenosa spletnega mesta

Njihova strojna oprema je najsodobnejša, zato lahko ponudijo svojim strankam odlične hitrosti strežnika in omrežna povezljivost. Moji kratki testi so od avstralskih ping lokacij dosegli manj kot dve sekundi, čeprav so ostale lokacije opaznejše zaostajanje (razumljivo).

Tisti, ki iščejo skupno gostovanje, so morda razočarani nad tem ponudnikom – vendar imajo en sam paket gostovanja (na mesečni ali letni pogodbi). Upoštevajte, da vas ta načrt začenja 50 GB pomnilnika in neomejena pasovna širina – veliko več, kot potrebujete, če nameravate uporabiti, recimo, preprosto spletno mesto WordPress. Vendar pa to vključuje tudi njihovo 100-odstotno jamstvo za čas in vse značilnosti dobrega ponudnika gostovanja v skupni rabi (brezplačni namestitveni skript, brezplačna registracija domene ipd.), Tako da boste pripravljeni porabiti precej več za dodatna zanesljivost, potem so morda dobra izbira.

Fluccs je bil tudi eden prvih nekaj ponudnikov storitev računalništva v oblaku v ožjem izboru vlad Queenslanda in Avstralske skupnosti Commonwealth. Poleg tega so potrjeno s strani QAssure, neodvisno akreditacijsko podjetje, ki zagotavlja, da ima vsak prodajalec potrebno plačilno sposobnost in poverilnice za zagotavljanje storitev informacijske infrastrukture vladi.

Cenitev in podpora

Kot je značilno za številne ponudnike gostovanja v oblaku, storitve gostovanja pri Fluccs-u so lahko nekoliko cenejše od tistih, ki ste jih bili vajeni. Kar dejansko plačate, ko greste s tem ponudnikom storitev IaaS neprimerljivo uptime in zanesljivost omrežja, konec koncev. Upoštevajte tudi, da njihov osnovni načrt strežnika v oblaku dejansko ne vključuje nobene namestitve nadzorne plošče – to morate storiti doplačati za dovoljenja.

Če imate načrt njihovega plačila, boste še posebej cenili prednosti takojšnje razširljive vire (klet, ki žal ni na voljo za njihove mesečne gostovalne načrte). Da ne omenjam, da vas Fluccs ne veže z nobenimi pogodbami: kadar koli lahko prekličete ali preprosto zaženete in zaženete aplikacije na strežniku, kadar koli morate, plačate le za sredstva, ki jih dejansko uporabljate.

Žal Fluccs nima lastnih podatkovnih centrov in jih ne upravlja, tako boste morda v redkih in izjemno malo verjetnih priložnostih, ko svoje strežnike zalomili, nekolikokrat zaostali za tehnično pomoč. Namesto tega sodelujejo z NEXTDC in Equinix, da bi svojim strankam ponudili strežnike podatkovni centri s sedežem v Brisbaneu, Sydneyu in Melbournu.

Fluccs ponuja podporo prek klepet v živo, telefon (Avstralska brezplačna številka ali stacionarni telefon za mednarodne stranke), E-naslov, in Kontaktni obrazec. Ponujajo tehnično podporo 24/7 in po mojih izkušnjah so hitro ob odzivu (manj kot minuto za klepet v živo in čez dan po e-pošti) in vedno ponudite koristne informacije. Bil sem tudi prijetno presenečen, ko sem ugotovil, da je vsak izmed predstavnikov, s katerimi sem govoril, avstralski – to je dober znak, ko podjetje ni oddalo podpore v drugo državo.

Kako se Fluccs – Avstralski oblak ujema s konkurenco?

Na splošno je Fluccs odličen ponudnik gostovanja v oblaku za stranke v Avstraliji in širše – čeprav avstralski podatkovni centri pomenijo, da morajo mednarodne stranke pričakovati večje zamude pri svojih spletnih straneh. Vendar nimajo na voljo nobenih cenovno dostopnih paketov gostovanja, zato bodo morali posamezniki, ki želijo uporabljati preprosto spletno mesto, iskati drugje.

Prednosti

  • 100-odstotno jamstvo za produktivnost
  • Takojšnji obsežni viri s plačljivim načrtom
  • Brez pogodb
  • Potrdila vlade Queenslanda in avstralske skupnosti Commonwealth

Slabosti

  • Na cenovnem koncu spektra
  • Podatkovni centri, ki niso v lasti in ne upravlja Fluccs
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me