Pregled Aweber 2020 – skriti dragulj

Pregledna spletna slika


Več kot 20 let kasneje še vedno ponuja email marketing za mala podjetja

AWeber se resnično osredotoča na to, da poskuša biti vrhunsko orodje za trženje e-pošte za mala podjetja in podjetnike.

Namesto da bi uporabljal tretjo osebo, je AWeber lastnik vseh delov svojega sistema dostave e-pošte in zdi se, da nenehno dela na posodobitvah, da bi poskušal ostati konkurenčen.

To traja že od nekdaj – no, od leta 1998, ki je za vedno zaznamek po e-pošti. A je to dobra stvar? Od leta 1998 je e-pošta prišla daleč in daleč in ne vem za vas, ampak Vsekakor ne želim, da se e-poštni marketinški servis zatakne v preteklosti.

Ali lahko AWeber sledi koraku s časom ali je videl boljše dni? To sem hotel izvedeti. Preveril sem, kako enostavna je uporaba, preizkusil njene lastnosti in analitiko, da vidim, ali so posodobljene, in celo uporabil podporo strankam za testno vožnjo.

Preberite nadaljevanje, če želite izvedeti, ali je AWeber tisto, kar iščete, ali bi vam bilo bolje z novejšo alternativo.

Vse osnove poslovne potrebe

Medtem ko je bil AWeber eden prvih, ki je predstavil samodejne odzivalnike, ni več na samem vrhu. Vendar pa, AWeber nenehno dodaja nove funkcije, kot je na primer avtomatizacija, da bi skušali dohiteti konkurenco.

Tu se želim osredotočiti na izstopajoče funkcije, zato ne bom podrobneje opisoval standardnih, kot je urejevalnik e-pošte s povleci in spuščal, ali možnosti uvoza obstoječih naročnikov e-pošte.

Izdelovalec oglaševalskih akcij povleci in spusti (z avtomatizacijo)

Poleg oddajanja (t.i. enkratnih) e-poštnih sporočil lahko v AWeberju ustvarite tudi vrsto e-poštnih sporočil, imenovanih “kampanja”..

Izdelovalec kampanj je zelo preprost za uporabo. Z leve plošče preprosto povlečete eno od treh razpoložljivih dejanj (pošljite sporočilo, počakajte, uveljavi oznako):

aweber-lastnosti1

Osnovni samodejni odzivnik lahko ustvarite s kombiniranjem blokov sporočil in blokov “čakajte”. Še pomembneje pa je, dobite tudi dostop do nekaj naprednejših možnosti za avtomatizacijo.

Ko kliknete katero koli sporočilo, ki ste ga poslali, lahko izberete e-poštno sporočilo (ki ste ga že ustvarili) za pošiljanje. Po ponovnem kliku bloka e-pošte se na desni strani odpre plošča z možnostmi avtomatizacije:

aweber-lastnosti2

Oznako lahko dodate ali odstranite glede na to, ali naročnik odpre e-poštno sporočilo ali klikne povezavo v njem.

Ker lahko oglaševalske akcije sprožijo tako, da naročniku dodajo oznako, lahko ena akcija sproži drugo.

Čeprav bi bilo to v redu, če ste lastnik majhnega podjetja, verjetno ne bo dovolj, če ste napredni prodajalec e-pošte. Druga orodja za trženje e-pošte lahko izbirajo več (npr. Obiskali URL na svojem spletnem mestu, niste odprli e-poštnega sporočila itd.) In pogojne bloke (izvedite različna dejanja glede na vedenje uporabnika).

Funkcionalnost delitvenega testa

To je sorazmerno nova funkcija in omogoča preprosto testiranje, da optimizirate rezultate.

V razdelku »Sporočila« na meniju nadzorne plošče je jasna oznaka »Razporeditev testov«. Upoštevajte, da to deluje samo za e-poštna sporočila.

Omogoča vam, da določite, kolikšen odstotek naročnikom je treba poslati vsako e-pošto (za največ tri e-poštna sporočila):

aweber-lastnosti3

Nato boste vsakemu segmentu dodelili osnutke e-poštnih sporočil, ki ste jih ustvarili pred načrtovanjem e-poštnih sporočil, ki jih želite poslati:

aweber-lastnosti4

Funkcija Split Tests je v primerjavi z drugimi orodji za trženje e-pošte nekoliko omejena ki vam omogoča, da na majhnem delu seznama razdelite test in nato zmagovalca samodejno pošljete na preostali del svojega seznama.

Kljub temu lahko preizkusite različne pristope in vidite, kateri najbolj ustrezajo vaši publiki.

Več kot 850 integracij

aweber-lastnosti5

Vsakič, ko obiščem spletno mesto AWeber, se zdi, da se poveča količina integracij, ki jih ima na voljo. Tako boste lahko enostavno povezali AWeber s katerim koli drugim orodjem, ki ga uporabljate.

Trenutno obstaja več kot 850 integracij za ogromno različnih orodij. Tukaj je nekaj najbolj priljubljenih:

 • E-trgovina: PayPal, BigCommerce, WooCommerce, Shopify, Clickbank
 • Graditelji spletnih strani: Wix, Weebly, WordPress, Joomla
 • SMS: Počitek SMS, klic SMS, CM Telecom SMS
 • Socialni mediji: Facebook, Twitter

Zelo prilagodljiv graditelj obrazcev za prijavo

aweber-lastnosti6

Privzete predloge obrazca AWeber so grde in se v desetih letih v resnici niso spremenile, po mojem spominu.

Vendar se je oblikovalec obrazcev izboljšal in skoraj vam daje popoln nadzor nad tem, kako izgledajo oblike. Torej, vzelo vam bo kar nekaj dela, vendar je enostavno vdelati privlačne obrazce za vdelavo na svoje spletno mesto.

Upoštevajte, da lahko ustvarite samo vstavljive obrazce. Če želite ustvariti druge vrste, na primer pojavni obrazec, boste morali uporabiti integracijo z orodjem drugih proizvajalcev, kot je OptinMonster.

AWeber Mobile Applications

aweber-lastnosti7

Ne preveč drugih e-poštnih marketinških platform ima mobilnih aplikacij.

AWeber ima tri, vsi pa so na voljo v Androidu in iOS-u.

Vsaka mobilna aplikacija ima določen namen:

 • AWeber statistika vam omogoča, da vidite svoje podatke o e-pošti v živo.
 • App Atom omogoča osebno dodajanje naročnikov iz telefona (lahko ga shranite v trgovini ali uporabite na prireditvi).
 • Kurati omogoča ustvarjanje e-poštnih sporočil za pošiljanje.

Nekako moteče je prenesti tri različne aplikacije AWeber, če želite vse funkcije, vendar je še vedno lepa možnost.

Popolno krmiljenje

aweber-lastnosti8

Po mojem mnenju so nekatere druge platforme za trženje e-pošte, ki jih naročniki ponovno uvozijo, ko jih uvozite. Večina tudi ne izbira, ali naj novim naročnikom dovolite eno samo prijavo ali dvojno prijavo.

Ampak AWeber. Izberete lahko, ali želite od uvoznih ali novih naročnikov zahtevati potrditev svojih e-poštnih naslovov.

Če ti vem, da imate kakovostne nove naročnike, Če lahko enotno prijavite, lahko izboljšate stopnje konverzije pri prijavi.
aweber-enostavnost uporabe1

Precej preprosta nadzorna plošča

AWeber je dokaj enostaven za navigacijo. Ni skritih nastavitev in vse, kar boste potrebovali, je v zgornjih dveh menijih.

Obrazci, naročniki in poročila so vse značilne nalepke, ki so samoumevne.

Toda nekateri deli niso intuitivni. Del “sporočila” v vašem računu vsebuje vse, od e-poštnih sporočil do delitvenih testov do oblikovalca oglaševalske akcije.

Medtem sam ustvarjalec kampanj je intuitiven in enostaven za uporabo, boste morda sprva porabili nekaj časa za to.

aweber-enostavnost uporabe2

Poleg tega boste ves čas na vrhu svojega računa videli svoj »trenutni seznam«. Vsak seznam stikov, ki jih vzdržujete, je ločen drug od drugega. To je lahko dobra stvar, vendar lahko tudi slučajno pozabite, da preklopite sezname in nato ustvarite obrazec za napačen seznam (in ga morate znova izdelati iz nič).

Naročniki na oznake in segmente

aweber-enostavnost uporabe3

Oznake so ključni del e-poštnega trženja na AWeberju. Naročnikom lahko dodelite več oznak ročno ali na podlagi dejavnosti (npr. V e-poštnem sporočilu kliknete povezavo). Omogočajo vam ciljanje na določena e-poštna sporočila prek oddaj ali e-poštnih sporočil v oglaševalskih akcijah.

Prav tako lahko kadar koli ustvarite napredne segmente naročnikov na podlagi oznak, prodaje, vedenja in še več. Nato lahko na segmente ciljate z e-poštnimi sporočili, podobnimi oznakam, vendar z več natančnosti.

Uredi in shrani predloge e-pošte

aweber-enostavnost uporabe4

AWeber ima na stotine e-poštnih predlog. Dostopen del njih je zastarel, vendar AWeber še naprej dodaja nove in med njimi je veliko število privlačnih predlog.

Resnična funkcija, ki vam olajša življenje, je hitro shranjevanje predlog. Ko v urejevalniku e-pošte urejate e-poštno sporočilo, ga lahko kadar koli shranite kot predlogo.

aweber-enostavnost uporabe5

Če bo veliko vaših e-poštnih sporočil videti podobno, lahko sprva naredite eno predlogo in jo v prihodnosti ponovno uporabite, da prihranite čas za prilagajanje e-poštnih sporočil.

Dostop brez slik

aweber-enostavnost uporabe6

Če spustite slikovni blok v e-poštno sporočilo v urejevalniku, imate možnost naložiti svojo sliko ali izbrati iz galerije slik AWeber.

Obstajajo več kot 6.500 slik v galeriji, ki ga lahko iščete po ključnih besedah ​​ali brskate po kategorijah. Prihranili boste veliko časa, če boste redno morali poiskati fotografije, ki jih želite dodati v e-poštna sporočila.

Osnove, vendar ne veliko več

Trenutno ima AWeber dva sklopa poročil: klasično staro različico in novo na novo oblikovano različico.

Stara poročila imajo veliko različnih poročil, ki jih lahko zaženete, vendar večina niso zelo uporabna. Zdi se, da je AWeber to prepoznal in se osredotoča le na bistvenega pomena za nov vmesnik za poročanje.

aweber-analitika-poročanje-slika1

Vendar pa je nekaj takšnih, kot je tisto, ki se osredotočajo na odjave, uporabnih in še ne v novih poročilih.

Za zdaj boste morda morali preklapljati med obema vmesnikoma.

Čista, intuitivna nova nadzorna plošča

aweber-analitika-poročanje-slika2

Sčasoma bodo nova poročila edina možnost, zato se bom osredotočil na njih.

Armaturna plošča in analitika AWeber vam omogočata privlačnost in enostavno uporabo. Ponuja ti pet glavnih poročil, ki imajo tako graf kot tabelo:

 • Odpira se sčasoma
 • Kliki sčasoma
 • Prodaja sčasoma (namestiti morate sledilno kodo prodaje)
 • Novi naročniki (samo za trenutni seznam)
 • Vsota naročnikov (samo za trenutni seznam)

Standardni izvozni izvoz poročil CSV

Če želite izvoziti podatke, je vaša edina možnost prek CSV-ja. Na dnu vsakega posameznega poročila je na voljo priročen gumb.

Tam niso možnosti prilagajanja. Preprosto dobite vse podatke v tabeli na tej strani poročil:

aweber-analitika-poročanje-slika3

To je še vedno koristno, vendar povsem osnovno.

Brez funkcij prave optimizacije

Nekatera orodja za trženje po e-pošti vam ponujajo poročila, ki omogočajo vpogled v pošiljanje boljših e-poštnih sporočil – najpogosteje vam pomagajo najti najboljši čas za pošiljanje e-poštnih sporočil.

Čeprav je to mogoče storiti zmedeno s pomočjo osnovnih podatkov o delitvi testiranja, do katerih lahko dostopate, poročila, ki jih ponuja AWeber, ne bodo pomagala.

Če želite podrobnejše podatke o poročilih z dodatnimi posnetki zaslona, ​​si lahko preberete več o moji celotni izkušnji.

Vrhunska podpora za prodajalce e-pošte

Od vsega o AWeberju se mi zdi, da je od drugih orodij za trženje e-pošte najbolj podprta njegova podpora.

Ob morebitnih tehničnih težavah imate podporo, če želite izvedeti več o učinkovitem trženju po e-pošti.

Za tehnično podporo obstajajo trije glavni kanali:

 • Telefonska podpora v severnoameriškem delovnem času (od 8:00 do 20:00 po ameriškem vzhodnem času, ponedeljek – petek)
 • 24/7 klepet v živo
 • Podpora za vstopnice

Poleg tega je na spletnem blogu AWeber tudi obsežna baza znanja in e-poštna vsebina za trženje po e-pošti. Končno obstajajo redni spletni seminarji o tem, kako biti boljši prodajalec e-pošte.

Možnosti podpore so torej odlične, kaj pa kakovost podpore? Odločila sem se, da bom preizkusila podporo AWeberja.

Začel sem s telefonskim klicem in spraševal o dodajanju več uporabnikov v račun. No, odgovor na žalost ni bil (v tem času), toda sama podpora je bila dobra izkušnja. Vzelo je minuto časa, da sem se pogovoril s predstavnikom podpore, in bili so vljudni in govorili zelo jasno.

Nato sem odprl klepet v živo, da sem povprašal o plačilnih možnostih AWeberja, saj je na strani s cenami bila prekinjena povezava.

aweber-podpora1

V 60 sekundah sem imel svoj odgovor. To je očitno prilagojen odgovor in ne predloga. Še enkrat, podpornik je bil zelo vljuden – ne morem zahtevati več kot to.

Nazadnje sem predložil vozovnico in tu se je podpornik odločil, da ne bo samo odgovoril na moje vprašanje, ampak tudi šel nad in naprej.

strahospoštovanje2

Vprašal sem osnovno vprašanje, ali se e-poštni naslov na več seznamih šteje za več naročnikov (stranska opomba: da). Odgovor sem prejel v devetih minutah.

Prvi odstavek odgovora na vprašanje jasno odgovori. Toda namesto da bi se tam ustavili, podpornik je razumel, zakaj si lahko postavim to vprašanje, in odšel s poti, da bi poskušal najti nadaljnje rešitve zame.

Še vedno sem naletel na podporo v drugem orodju za trženje po e-pošti, ki je bilo to proaktivno, in res sem ga cenil. Če menite, da boste kdaj potrebovali pomoč pri katerem koli, bi to moral biti velik dejavnik pri izbiri AWeberja ali ne.

Vsi načrti AWeber prihajajo z a 30-dnevno neomejeno brezplačno preskušanje. In čeprav je AWeber nekoliko dražji od drugih orodij za trženje e-pošte, dobite celoten nabor funkcij na katerem koli plačljivem načrtu.

Glede na to, kaj dobite, mislim, da so cene smiselne. Cene so v glavnem usmerjene na manjše sezname (za mala podjetja), vendar se lahko povečajo, kolikor je potrebno; pri višjih potrebah boste morali dobiti ponudbo po meri.

Načrte lahko plača:

 • Kreditna kartica (Visa, Mastercard, American Express in Odkrivanje)
 • Debitne kartice (samo z logotipom Visa ali MasterCard)
 • Pregledi
 • Nakazila

Popust lahko dobite tudi tako, da namesto mesečno plačujete četrtletno ali letno.

Odpovedi & Nadomestila

Preklic računa je dokaj neboleč.

V možnostih za obračun vašega računa je jasno gumb “zapri moj račun”, kot ste morda pričakovali. To vas bo vodilo skozi vrsto pojavnih oken in strani za zaprtje računa.

Če se želite obrniti na podporo, se obrnite na podporo. Na primer, če ste plačali 12 mesecev vnaprej in želite preklicati po enem mesecu, je smiselno poskusiti pridobiti vračilo.

Obstajajo brez AWeber politike vračila, zato se boste morali obrniti na podporo. Zahtevki za vračilo se ocenjujejo posamično, a kot smo že videli, je podpora AWebera približno tako dobra, kot jo dobimo, zato me ne bi preveč skrbelo.

Če želite nadaljevati postopek preklica, kliknite tukaj, da si ogledate navodila po korakih za preklic računa AWeber.

Kako se AWeber ujema s konkurenco?

AWeber ponuja vse funkcije, ki bi jih potrebovalo majhno podjetje, vendar premalo moči v smislu avtomatizacije za sezonskega prodajalca e-pošte.

Vendar se platforma nenehno izboljšuje in poskuša ostati konkurenčna in ima eno najboljših podpornih skupin, na katere sem naletel.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me